Stăm să ne gândim

Un proiect atât de interesant realizat in atelierul The Craft de Augustin Andrei Zinea, cel mai nou membru al echipei noastre, merita un interviu. Laurențiu Gherfaș, Laur, veteranul echipei si fotograful de serviciu, întreabă, Augustin răspunde.

 

Laur: De ce ai făcut acest proiect?

Augustin: UAB a organizat un eveniment ce are ca rol atragerea atenției asupra lipsei de spații amenajate pentru stat în anumite zone din oraș.

L: Cum ai ajuns să participi la acest proiect?

A: Aida made me (n.r.: Aida este manager la The Plot)

 

L: Din ce este făcut acest scaun?

A: Scaunul este realizat din tuburi de carton (suportul de hartie de plottere), prinse cu tije metalice, coliere de plastic și elemente de lemn debitate la laser cnc, iar partea organică din substrat cu miceliu de pleurotus roz

 

Exemplu Bleed pentru print flyer

L: Cum ai ajuns la acest concept? Ce te-a inspirat? Ce reprezintă această lucrare?

A: Materialul (miceliul) reprezintă o posibilă alternativă la multe produse de pe piață: polistiren pentru ambalaje, materiale de construcție, chiar pielea animală. Este un sector în dezvoltare de câteva zeci de ani.

Lucrarea reprezintă un obiect menit să atragă atenția pentru ca mesajul campaniei să poată fi mai bine asimilat.

L: Descrie proiectul de creație pe scurt. Ce materiale și scule ai folosit?

A: Tuburi carton, tije filate, șaibe, piulițe, coliere plastic, MDF laserat, răbdare și un atelier complet dotat cu scule de la BOSCH.

 

L: Cum a fost asamblat? Cât a durat asamblarea?

A: Cu greu… Aproximativ 2 saptămâni

 

L: Ce research ai făcut?

A: Câte tuburi de carton am

 

L: Cât durează să crești aceste ciuperci și care sunt etapele de creștere?

A: Până se ajunge la faza de fructificare durează o lună.

Miceliul lichid este transferat pe grâne sterilizate, apoi peste 10 zile pe un substrat de peleți de paie, iar după 20 de zile se ajunge la fructificare

 

 

L: În ce contexte și/sau proiecte mai poate fi folosit acest scaun?

A: Un concept similar ar putea fi realizat pentru mediul rezidențial – scaun de grădină. În perioada de fructificare scaunul produce 15-20 kg de ciuperci.

 

L: De unde vine această pasiune pentru ciuperci?

A: Ciupercile sunt cel mai bătrân și mai rezistent organism, singurul care a supraviețuit tuturor extincțiilor în masă, datorită lor existăm  

 

L: Cine ești? Cu ce te ocupi?

A: Augustin Andrei Zinea, student în anul 4 la Design by day, Ninja maker la The Craft also by day.

 

Evenimentul Stăm să ne gândim este organizat de Samizdat si Urbanism Activ București și aduce în atenție importanța spațiilor urbane, publice, bine proiectate de recreere și socializare, nevoia unor locuri de stat jos de calitate în oraș și diversitatea materialelor din care se pot realiza acestea.