THE PLOT

Centru de printare, plotare și servicii conexe pentru studenții UAUIM și profesioniștii din domeniu.

THE CRAFT

Atelierul UAUIM de machetare, prototipare, design și cursuri de fabricație digitală.

THE CRAFT este ultimul proiect al THE PLOT dezvoltat împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, parteneri și sponsori. THE CRAFT va fi locul care va aduce o schimbare în modul de concepere, dezvoltare și finalizare a proiectelor studenților arhitecți, urbaniști și designeri. Lipsa unei metode de învățare bazate pe experimentare, modelare și prototipare reprezintă unul din principalele minusuri din cadrul desfășurării corecturilor de pe parcursul unui proiect de atelier, iar încurajarea studiului pe machetă/model 3D va duce la ridicarea nivelului proiectelor studenților.

PARTENERI

SPONSORI

WELDE este unul din cei mai mari producători de plăci din lemn (placaje stratificate, Tego, PFL, placaje cu film fenolic și antiderapante.
WELDE România susține The Craft prin punerea la dispoziție a placejelor pentru construcția mobilierului și a obiectelor de design.

PARTENERI

WELDE este unul din cei mai mari producători de plăci din lemn (placaje stratificate,  tego, PFL, placaje cu film fenolic și antiderapante.
WELDE Romania susține The Craft prin punerea la dispoziție a placajelor pentru constructia mobilierului și a obiectelor de design.

SERVICII

PRINTARE DIGITALĂ

SCANARE | COPIERE

ÎNDOSARIARE | ARHIVARE

TABLOURI CANVAS

STICKERE

PLOTARE | PLIERE

SERVICII FINISARE

CĂRȚI DE VIZITĂ

CAȘERARE | LAMINARE

TRICOURI TERMOTRANSFER

DEBITARE CNC LASER

GRAVURĂ LASER

TROFEE | PREMII

TĂIERE CUTTER PLOTER

TĂIERE FIR ÎNCINS

PRINTARE 3D

MODELARE 3D

MACHETE DE ARHITECTURĂ

PROIECTARE

OBIECTE DESIGN

PRINTARE DIGITALĂ

Printare digitală și finisare pentru tipărituri de tip office pe hârtii și cartone speciale, dimensiuni variabile A6>A3.
De preferat pentru documente, broșuri, prezentări, portofolii, postere, flyere, vouchere, stickere, etc.

PLOTARE | PLIERE

Printare ink-jet și pliere a formatelor mari pe hârtii, cartoane și materiale speciale, dimensiuni variabile A2-B0, cât și atipice A0+. De preferat pentru planuri de arhitectură/inginerie, prezentări, postere, backlit-uri, roll-up-uri, etc.

SCANARE | COPIERE

Pentru toate formatele până la dimensiunea maximă de 91.4 x 237.8 cm. Procesul se realizează digital (copiator laser) pentru A4 si A3, iar dimensiunile mari pe scanerul integrat ploterului HP T2300. Scanarea se face la rezoluții de până la 600dpi și se pot trimite pe mail sau salva pe stick USB.

 

SERVICII FINISARE

Finisarea produselor printate presupune câteva operațiuni aproape obligatorii. Biguire, fălțuire, tăiere sau debitare la ghilotină, rotunjire colțuri, perforare, capsare, etc.

ÎNDOSARIERE | ARHIVARE

Îndosariere cu spiră metalică sau baghetă de plastic pentru formate A4 și A3, cu o folie protectoare PVC pentru coperta față si un carton de 300g pentru coperta spate. Formatele mari, pliate, se pot perfora și  arhiva în dosare, bibliorafturi sau cutii speciale de arhivare.

Vrei să afli mai multe despre culori, diferența dinte RGB și CMYK, ce înseamnă DPI, raster, vector și lucrul cu culorile? Am pregătit un ghid scurt despre acestea, ușor de parcurs și înțeles care să te ajute să printezi exact așa cum îți dorești. Vezi Teoria Culorilor. 

Vrei să afli mai multe despre culori, diferența dinte RGB și CMYK, ce înseamnă DPI, raster, vector și lucrul cu culorile? Am pregătit un ghid scurt despre acestea, ușor de parcurs și înțeles care să te ajute să printezi exact așa cum îți dorești. Vezi Teoria Culorilor. 


CĂRȚI DE VIZITĂ

Standard (9x5cm) pe diverse tipuri de cartoane. Pot fi laminate mat/lucios/soft touch. Cărți de vizită speciale cu tăieturi, materiale neconvenționale, gravuri de suprafață, colțuri rotunjite, etc.


TABLOURI CANVAS

Printuri pe pânză oil canvas și întinderea lor pe șasiuri din lemn. Simplu, fără rame. Lațimea maximă este de 90 cm, imaginea printată trebuie să aibă un bleed de încă 5cm pentru a putea întoarce printul și pe părțile laterale ale șasiului. 


CAȘERARE | LAMINARE

Lipire printuri de plăci de mousse, kappa fix, mucava și forex. Printul se realizează pe autocolant care se lipește pe placa dorită, sau se fixeaza cu ajutorul unui spray adeziv temporar pentru reciclarea plăcii. Laminare la cald pentru formate A4-A3, și la rece pentru formate mari.

STICKERE

Printare digitală laser pe autocolant mat, lucios, transparent sau din polipropilenă. Se pot decupa kiss-cut la cutter-plotter pe orice formă, sau la ghilotină – cele pătrate sau dreptunghilare.

TRICOURI TERMOTRANSFER

Personalizare tricouri sau sacoșe din bumbac 100% prin termotransfer, din una sau mai multe culori. Materialul polyflex se decupează la cutter-plotter și se aplică prin transfer termic la 300 grade.

Consultă lista pentru a vedea prețurile la fiecare serviciu în parte. Pentru Printare&Plotare încarcă fișierele direct din meniul COMANDA.  *Atenție: nu trimite e-mail cu fișiere tale. Am dezvoltat un sistem simplu și rapid de procesare a comenzilor.

Consultă lista pentru a vedea prețurile la fiecare serviciu în parte. Pentru Printare&Plotare încarcă fișierele direct din meniul COMANDA.  *Atenție: nu trimite e-mail cu fișiere tale. Am dezvoltat un sistem simplu și rapid de procesare a comenzilor.

tt 


DEBITARE CNC LASER

Tăiere profesională cu ajutorul unei raze laser pentru o gamă largă de materiale: lemn (balsa, mdf, furnir, plută, lemn masiv), materiale plastice cu texturi și culori multiple (prexiglas, acrilic, copoliester), celulozice (hârtie, carton, mucava, carton ondulat), și multe altele (mousse, polipropilenă, cauciuc, piele, polistiren, textile). Suprafața maximă 900x1200mm.


PRINTARE 3D

Imprimante 3D PRUSA I3 MK3, cu suprafața de printare de 250x210x210 mm (Lxlxh). Pentru obiecte mai mari putem printa mai multe module, acestea fiind asamblate ulterior. Dimensiune cap printare: 0.40mm. Strat: 0.05-0.2 mm. Prețuri in funcție de complexitatea obiectului printat, finisajele necesare și timpul  de printare. Fisiere 3D cu extensie STL.


GRAVURĂ LASER

Desen gravat cu o acuratețe de 0.1mm, pe diverse suprafețe, la o adâncime mică. Gravura se poate aplica pe o gamă largă de materiale  începând de la diverse tipuri de lemn (balsa, mdf, furnir, plută,  lemn masiv), materiale plastice cu texturi și culori multiple (prexiglas, acrilic, copoliester), celulozice, mousse, polipropilenă, cauciuc, piele, polistiren, textile.


MODELARE 3D

Primul pas de la hârtie la obiect fizic cu ajutorul modelării 3D și a randărilor, după schițe, imagini, desene, descrieri.
Prețul se face pe oră, in funcție de complexitatea modelului și rezultatul poate fi printat 3D în câteva ore. 


TROFEE | PREMII

Fie că e vorba despre conceperea unuia în funcție de competiția la care se oferă sau producția după un proiect deja stabilit, trofeele sunt obiectele care rezistă cel mai mult pe rafturile câștigătorilor. Le executăm din lemn sau metal, printate 3d sau gravate laser, la o calitate pe măsura premiului.

Pentru ca procesul de Debitare și Gravură CNC să fie mai simplu, am conceput un sistem de paginare vectoriala pe layere care să ne ajute să facem aceste servicii mai rapid și mai bine. Descarcă fișierele 2D pentru paginare (Autocad, Adobe Illustrator, PDF).


MACHETE ARHITECTURĂ

Comerciale sau arhitecturale, făcute cu materiale și anturaj alese în acord cu conceputul proiectului, machetele sunt o bună variantă de a prezenta proiecte de arhitectură  la expoziții și târguri imobiliare. Pentru preturi și execuție
scrieți-ne un e-mail cu detaliile proiectului.


TĂIERE CUTTER-PLOTER 

Tăiere pe diverse culori și tipuri de vinyl sau decupări de printuri pe autocolant. Lățimea maximă 1000mm. Recomandat pentru stickere, afisaje vitrine, colantări auto, sigle luminoase, etc. Pentru comenzi rapide vă rugăm să verificați prin telefon stocul de materiale disponibile.


PROIECTARE 

Printarea 3D,  debitarea și gravura CNC, execuția unei machete sau al unui obiect de design, încep cu o proiectare precisă.  Pentru serviciile noastre executăm proiecte din idei și schițe, facem sau modificăm modele 3D pentru printare. 


TĂIERE FIR ÎNCINS 

Pentru tăierea și modelarea simplă a polistirenului extrudat sau expandat, manual sau automat. Ideal pentru machete arhitecturale, litere volumetrice, matrițe, materiale de ambalat, etc.


OBIECTE DESIGN

Fie că e vorba de proiecte de facultate sau idei de obiecte care pot câștiga concursuri, ne place să aducem designul în forma fizică. Fiecare proiect are frumusețea lui, iar un proiect bun îl facem mai ușor de realizat. 

Nu ești sigur că te incadrezi în buget? Poți să îți calculezi singur sau poți să ne trimiți fișierele ca să îți dăm o ofertă.

GALERIE SERVICII SI PROIECTE

OBIECTE DE DESIGN

SIGNALISTICĂ

MACHETE DE ARHITECTURĂ

DEBITARE ȘI GRAVURĂ LASER

TROFEE ȘI PREMII

GALERIE PROIECTE 

DESIGN DE OBIECT

SIGNALISTICĂ

MACHETE DE ARHITECTURĂ

DEBITARE ȘI GRAVURĂ LASER

TROFEE ȘI PREMII

CONTACT

Intrebari: printare@theplot.ro
Telefon: 021 313 77 44

CNC laser:  laser@theplot.ro
P
rintare 3d: printare3d@theplot.ro
Telefon: 021 367 34 89

Contact general: office@theplot.ro

Program: luni-vineri 09-19

Adresa: Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, str. Academiei nr. 18-20, 010014, Bucuresti, Romania